Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Διχόνοια ως αποτέλεσμα Ανικανότητας

Το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες βρήκαν ακόμη έναν τρόπο να διχαστούν.
Με βάση το θέμα των προσφύγων, και κυρίως λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την αναγκαστική δημιουργία Hotspots σε διάφορα μέρη της χώρας, έχει κυριαρχήσει ο διπολικός διαχωρισμός των Ελλήνων σε ‘’εκείνους που ενοχλούνται με την παρουσία των μεταναστών’’ και σε ‘’εκείνους που επικροτούν την παρουσία των μεταναστών’’..

Οι πρώτοι, κατηγορούν τους δεύτερους ως ‘’υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης’’, ως ‘’άτομα χωρίς αξίες’’, ως ‘’ανθρώπους χωρίς εθνική συνείδηση’’.
Οι δεύτεροι κατηγορούν τους πρώτους εύκολα ως ‘’χρυσαυγίτες’’, ‘’ρατσιστές’’, ‘’ξενοφοβικούς’’ και ‘’φασίστες’’.
Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι. Όπως σε κάθε χώρα. Υπάρχουν οι ακραίοι της μιας πλευράς, υπάρχουν οι ακραίοι της άλλης πλευράς, υπάρχουν και οι ήπιοι, οι αδιάφοροι, οι θεωρητικοί και οι ψύχραιμοι.

Το τι όμως χαρακτηρίζει το σύνολο της χώρας, αν μπορούμε να το ορίσουμε ως μία ενιαία οντότητα, δεν είναι ο τύπος που χρεώνει 10€ το νερό στους πρόσφυγες ή ο άλλος που φωνάζει ‘’you are welcome’’, την ώρα που τα παιδιά στα σχολεία λιποθυμούν από ασιτία.  

Η χώρα χαρακτηρίζεται μόνο από τις Αξίες και τις Αρχές που η Παράδοσή μας, η Κουλτούρα και η Ιστορία μας εκφράζουν.
Το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι εκ του ελληνικού λαού αυτές τις Αρχές και Αξίες, δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του λαού, ούτε βεβαίως την Παράδοση και τον Πολιτισμό μας.

Το πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες αυτές τις Αξίες, εξαρτάται από τον τρόπο που η Πολιτεία της διαχειρίζεται.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός και η Ελληνική Παράδοση μας διδάσκουν την Φιλοξενία. Τον Σεβασμό στον ικέτη, στον πρόσφυγα, στον καταδιωγμένο.

Βάση των Αξιών και των Αρχών του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ιστορίας μας και της Παράδοσής μας, οφείλουμε να συμπονέσουμε τους πρόσφυγες. Να τους συμπαρασταθούμε, να τους βοηθήσουμε, να τους φιλοξενήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Βάση αυτών των αρχών, οι Έλληνες ζούνε τον ανθρώπινο πόνο των προσφύγων και αγωνίζονται με τα όποια μέσα διαθέτει ο καθένας να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας.

Δυστυχώς όμως, η σημερινή Πολιτεία δεν μπορεί να διαχειριστεί το όλο θέμα.

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την αδυναμία μετουσίωσης σε πράξη των θεωριών που τόσο εύκολα μπορούμε να υπερασπιζόμαστε όταν είμαστε φοιτητές, για να ρίξουμε μια γκόμενα ή για να γίνουμε αρεστοί, που εκφράζει και δυστυχώς επιβεβαιώνει συνεχώς ο Αριστερός Τρόπος Αντίληψης, έχει καταστρέψει τα όνειρα αυτών των ανθρώπων.
Το κλείσιμο των συνόρων από τα γειτονικά κράτη, δεν οφείλεται σε κανένα ‘’ξενοφοβικό σύνδρομο’’ από τους γείτονες.
Οφείλεται αποκλειστικά από την ανικανότητα της Ελληνικής Πολιτείας, της Κυβέρνησης της αριστεράς να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.

Ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά εδάφη, δεν οφείλεται στα κλείσιμο των συνόρων αλλά στην ανικανότητα της κυβέρνησης της Ελλάδος να διαχειριστούν την είσοδο αυτών των ανθρώπων και να διασφαλίσει την πορεία τους προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης που οι ίδιοι επιθυμούν και επιδιώκουν.

Για αυτό το λόγο, παρατηρείται τόσο έντονα μια αντικειμενικότητα στην κατανόηση του ελληνικού λαού των Αρχών και Αξιών της Παράδοσής μας, της Φιλοξενίας των Ελλήνων.

Ακριβώς επειδή η Πολιτεία είναι ανίκανη να διαχειριστεί το θέμα, αφήνεται στην αντικειμενική κρίση του λαού να αντιληφθεί κατά το δοκούν το πρόβλημα, των αιτιών και της επίλυσής του.

Οι Έλληνες είναι Φιλόξενος λαός. Το έχουμε αποδείξει στα τόσα χρόνια Ιστορίας μας και δεν χρειάζεται να απολογηθούμε σε κανέναν κρετίνο που το αμφισβητεί.

Πάρ’ αυτά, είναι η Ανικανότητα της Κυβέρνησης που οπλίζει το χέρι του ακραίου να κάψει τις σκηνές που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, ή εκείνου που αδιαφορώντας για τους άστεγους Έλληνες στους δρόμους προετοιμάζει το ξενοδοχείο για την φιλοξενία προσφύγων.

Και αυτή η Ανικανότητα να διαχειριστεί το θέμα, είναι η κύρια αιτία που η Διχόνοια βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί και να μπολιαστεί μέσα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

Προβλέπω δύσκολες καταστάσεις για τους Έλληνες σε λίγο καιρό.
Οι πρόσφυγες μπορεί να φύγουν, αλλά η Διχόνοια που γεννάει η Ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί όπως πρέπει το θέμα, θα χαρακτηρίσει την κοινωνία μας για τα επόμενα χρόνια.

2 σχόλια:

  1. Ωραιο κειμενο! Χαιρομαι που εισαι ακομα ενεργος και μαχεσαι για τις ιδεες σου!

    Ενας παλιος φιλος με το ονομα "Apollo"(καποτε συμφορουμιτες σε ενα παλαι ποτε φορουμ ενος παλαι ποτε πατριωτικου κομματος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετώ τον αγαπητό συναγωνιστή στον κοινό αγώνα της λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή